Дата публікації:
06 березня 2012
Кількість переглядів:
1225
Поділитися:

2 березня у Сумському державному університеті пройшла прес-конференція, присвячена проводам юних футболістів-аматорів на Перший міжнародний молодіжний проект «TriM».Це так звана альтернатива чемпіонату «Євро-2012» для молоді, у рамках якої команди з України, Польщі та Німеччини зустрінуться у дружніх матчах із вуличного футболу.

Ведуча прес-конференції, начальник відділу інформаційно-рекламної діяльності СумДУ Інна Битюк коротко окреслила мету та очікувані результати від проведення подібного чемпіонату Європи з футболу, а також наголосила на активній життєвій позиції кожного з молодих спортсменів, які вже 8 березня будуть захищати честь Сумської області та України на загальноєвропейському рівні. Також на урочистій зустрічі були присутні почесні гості: ректор СумДУ Анатолій Васильєв, координатор асоціації євроклубів Сумщини Лариса Кондратенко, директор спеціальної Косівщинської школи-інтернату Юрій Шевченко, представники Федерації футболу Сумщини Владислав Крамар та Андрій Прохорович, а також Голова громадської ради при Сумській облдержадміністрації Володимир Демура і провідний спеціаліст відділу середньої дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти обласного управління освіти і науки Сумської ОДА Лариса Павловська.

Євроклубівців Сумщини розділено на три  команди, кожна з яких буде змагатися за звання чемпіона в обраному жеребкуванням місті: БадНенндорфі, Лейпцизі чи Тернополі. Лариса Кондратенко, вітаючи найдостойніших, акцентувала увагу не на обов’язковій перемозі юних дарувань, а на розвитку їхнього світогляду, отриманні нових знайомств та, звичайно, активному позиціонуванні Сумської області як однієї з провідних у сфері фізкультури та спорту.

Під час прес-конференції гості вручили спортсменам подарунки і побажали юним футболістам Сумщини стати новими Шевченками, Блохінами та примножити славу рідного краю.

Що ж, маємо надію, що євроклубівці Сумщини гідно представлять свій регіон на чемпіонаті Європи з вуличного футболу, а нам залишається побажати їм захоплюючої та результативної гри!

Олена Вєчканова

гурток «Аматорська журналістика»

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]