Дата публікації:
27 вересня 2022
Кількість переглядів:
1268
Аудіоверсія:
Поділитися:

У Києві відбувся підсумковий форум проєкту «Правозахисна програма для лідерів громад «Я – медіа». У ньому взяли участь здобувачі освіти та співробітники Сумського державного університету. Також до форуму долучилися учасники проєкту з Національного університету «Чернігівська політехніка».

Проєкт «Правозахисна програма для лідерів громад «Я – медіа» почався рік тому з його презентації у літературній вітальні СумДУ. Восени 2021 року сумська команда відвідала дві школи-тренінги в Чернігові. Згодом у Сумах були проведені 10 блог-кафе за темами: способи комунікації в соціальних мережах, створення блогів у ТікТок, мистецтво створення та розвитку власного YouTube-каналу тощо. Улітку 2022 року відбулися регіональний семінар «Медіаграмотність під час війни» та фінальний круглий стіл сумської команди. За словами координаторки проєкту в місті Суми Марини ОСЮХІНОЇ, «такі проєкти цінні тим, що кожен може спробувати робити те, чого ніколи не робив, де тебе не засудять за невдачу, а навпаки – підтримають».

На фінальній зустрічі учасники презентували свої правозахисні блоги, створені в рамках «Я – медіа», обмінювалися досвідом і згадували, як проходив проєкт. Зокрема, сумська делегація представила блоги на теми, що розкривають проблеми дискримінації людей за ста́ттю, забруднення екології та недостатньої медіаграмотності в суспільстві.

Довідково: Проєкт «Правозахисна програма для лідерів програм «Я – медіа» організований Сумським державним університетом, ГО «Молодіжна медіа спілка» спільно з громадською організацією «Фундація прав людини», Університетом міста Тарту (Естонія) та фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської республіки.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]