Дата публікації:
17 жовтня 2022
Кількість переглядів:
1367
Аудіоверсія:
Поділитися:

Проєкт реалізується у рамках проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН у 2022 році Міжнародного року фундаментальних наук для сталого розвитку. Це – серія інтерв’ю із провідними вченими Сумського державного університету, чиї наукові здобутки мають фундаментальне значення.

СумДУ, як заклад, що обрав шлях становлення університету дослідницького типу, протягом багатьох десятиліть робить значний внесок у розбудову світової фундаментальної науки. Про вагомі досягнення свідчать численні наукові школи, публікації вчених університету в авторитетних наукових виданнях світу. Подкаст «Основа Всесвіту» створений, щоб познайомити широкий загал із науковими напрямками, найбільшими досягненнями та перспективами робіт вчених СумДУ.

Проєкт відкриває інтерв’ю з Анатолієм ЧОРНОУСОМ, проректором з наукової роботи, в якому слухачі дізнаються, чим фундаментальна наука відрізняється від прикладної, які дослідження ведуть науковці університету. Наразі реалізовано 7 випусків подкасту із такими вченими, як Валерій ВЛАСЕНКО, Марина НАБОК, Іван ПРОЦЕНКО, Олексій ХОМЕНКО, Леонід МЕЛЬНИК, Анатолій ОПАНАСЮК.

Підписуйтеся на канал проєкту, аби не пропустити нові випуски: https://soundcloud.com/sumdu_ua

Довідково: Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй мотивувала своє рішення високою цінністю фундаментальних наук для людства і тим фактом, що підвищення глобальної обізнаності та розширення освіти в галузі фундаментальних наук є життєво важливими для досягнення сталого розвитку та покращення якості життя людей у ​​всьому світі. 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]