Дата публікації:
24 жовтня 2022
Кількість переглядів:
1345
Аудіоверсія:
Поділитися:

17-20 жовтня заступниця начальника управління міжнародного співробітництва Сумського державного університету Тетяна МАЙБОРОДА перебувала з робочим візитом у Нігерії.

За підтримки Посольства України у Нігерії та Українського державного центру міжнародної освіти у ході візиту відбулися зустрічі з Міністром закордонних справ Нігерії Джоффрі ОНАНЬЄАМА, Постійним секретарем Міністерства освіти Нігерії Девідом АДЕДЖО та профільними начальниками департаментів, а також Міністром охорони здоров’я Нігерії Осаджі ОХАНІРЕ.

Обговорювались нагальні питання навчання нігерійських студентів під час воєнного стану, визнання дипломів випускників 2022 року, залучення студентів до програм академічної мобільності та форм змішаного навчання з університетами-партнерами за кордоном, визнання онлайн-освіти для немедичних спеціальностей тощо.

Пані Тетяна провела зустріч зі студентами СумДУ, які наразі знаходяться у Нігерії, та їхніми батьками, ректором і колегами з партнерського Університету Бінгхам щодо поглиблення та розширення співпраці, а також перспективи співробітництва з надання освітніх послуг, зокрема, організації короткотермінових онлайн-курсів, обговорила з Генеральною директоркою Торгово-промислової палати Абуджі Вікторією АКАІ. Крім того, представниця СумДУ, за дорученням УДЦМО МОН України, дала інтерв’ю провідному нігерійському медіа Prime Times.

До відома: станом на 23 лютого 2022 року у СумДУ навчалось 392 студенти з Нігерії, більшість з яких на сьогодні (і під час воєнного стану) продовжують своє навчання. Нігерійська студентська спільнота СумДУ є другою за кількістю (після Індії) та найбільшою серед країн Африки у СумДУ, входячи до топ-10 за кількістю серед вишів України.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]