Дата публікації:
26 жовтня 2022
Кількість переглядів:
1448
Аудіоверсія:
Поділитися:

Василь Карпуша акцентував увагу на термінах початку занять студентів різних рівнів та форм навчання, розповів, чому першокурсники бакалаврату й магістратури почали навчання пізніше, ніж зазвичай. Також ректор СумДУ наголосив, що наразі в університеті реалізується змішана форма навчання, але за необхідності СумДУ готовий повністю перейти на онлайн навчання.

Загальний прийом до університету за всіма ступенями в цьому році на 32 відсотки більший у порівнянні з минулим роком, поповнення склало майже 3 тисячі студентів.

Викликом став новий прийом і навчання іноземців, особливо студентів-медиків. Але СумДУ активно працює над тим, щоб зберегти контингент іноземних студентів, зокрема, співпрацює з низкою університетів-партнерів у різних країнах, які надають бази для навчання наших здобувачів освіти. 

Є в університеті й студенти, які з початком повномасштабного вторгнення країни-агресора вирішили стати на захист України. Такі здобувачі мають право на академічну відпустку, за ними зберігаються бюджетні місця, а ті, хто навчався за контрактною формою, будуть переведені на бюджет після повернення до навчання.

«У кожного свій фронт, ми тримаємо освітній. І передусім наша відповідальність перед студентами, які обрали СумДУ – надати їм якісну освіту», – зазначив Василь Карпуша.

Детальніше можна прослухати за посиланням.   

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]