Дата публікації:
31 жовтня 2022
Кількість переглядів:
1039
Аудіоверсія:
Поділитися:

27 жовтня у Сумському державному університеті в онлайн-форматі відбулась міжнародна конференція «День стійкості. Чого ми можемо навчитися в кризовій ситуації».

Переживши такі глобальні кризи, як пандемія COVID-19 чи війна в Україні, заклади вищої освіти стикаються з новими викликами, і нові аспекти стали частиною управління вищою освітою. У цьому контексті тема стійкості набула вирішального значення. Що означає стійкість у контексті вищої освіти? Що це означає для управління закладами вищої освіти? Чого ми можемо навчитися з останніх криз? Ці  та подібні питання розглядалися впродовж «Дня стійкості» («Resilience Day»), що відбувся в рамках проєкту FH Münster «THEA Ukraine X» (Мультиплікаційні тренінги для адміністраторів вищої освіти в Україні).

«День стійкості» був організований СумДУ разом з німецькими партнерами: Університетом прикладних наук (м. Мюнстер) та Університетом імені Готфріда Вільгельма Лейбніца (м. Ганновер), для менеджерів вищої освіти.

У конференції взяли участь представники українських та закордонних ЗВО. Вони поділилися досвідом, потенціалом та здобутками, обговорили нові напрямки роботи, а також під час інтерактивних сесій Bar Camp учасники мали можливість самостійно попрацювати над тематикою програми.

Даний захід відкрив перспективи подальшого співробітництва СумДУ з німецькими та українськими партнерами щодо підготовки спільних грантових проєктів у рамках потужних міжнародних програм, що фінансуються Німеччиною та ЄС.

До відома. СумДУ у співпраці з Ганноверським університетом ім. Лейбніца реалізує також інший проєкт для українських менеджерів вищої освіти – «Управління інтернаціоналізацією».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]