Дата публікації:
06 березня 2012
Кількість переглядів:
2076
Поділитися:

Про стать журналістської професії ідуть суперечки вже декілька століть. Жорстокий світ сильних та впевнених у собі репортерів та кореспондентів просто не терпить жіночності? Ви помиляєтесь!

Про силу жіночого духу та рушійну силу жіночого слова напередодні свята 8 березня розмовляли студенти четвертого курсу у літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету. З ініціативи доцента кафедри журналістики та філології  Ірини Жиленко журналістки провели «круглий стіл», згадавши жінок, які залишили помітний слід та внесли корективи у розвиток журналістської професії.

 Перелік відомих діячів відкрила Клара Цеткін як засновниця жіночого свята. Прізвища журналісток минулого століття та сьогодення супроводжувалися слайдами та короткометражними документальними кліпами. Серед озвучених прізвищ були: Олександра Коллонтай, Неллі Блай, Іда Тарбелл, Опра Уїнфрі та інші.

Велике враження справили презентації про загиблих журналісток, які віддали життя на служіння свободі слова Анастасію Бабурову та Ганну Політковську.

 Поважним гостем бесіди стала Алла Федорина, голова сумського Прес-клубу, журналіст з великим досвідом громадського діяча. Вона з самого початку уважно  слухала студентські презентації, а потім відповіла на питання студенток про місце жінки у журналістиці, керуючись власним досвідом. За її словами журналістика – це професія, яка вимагає самопожертви, незалежно від статі: “Немає журналістики чоловічої чи жіночої. Є хороша або погана”.

Незважаючи нанасиченість бесіди, головне питання залишилось відкритим: «яке ж місце журналістики у нас та яке місце нас у журналистиці?» Ще не раз на заняттях кожен буде шукати свою індивідуальну відповідь на питання, що так часто постають перед журналістами-жінками.

  Марина Тягній ЖТ-81 та Катерина Рибалка ЖТ-82

title=

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]