Дата публікації:
09 листопада 2022
Кількість переглядів:
894
Аудіоверсія:
Поділитися:

9 листопада, у День української писемності та мови, представники Сумського державного університету долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Частина бажаючих взяти участь в акції зібралася в аудиторії на базі кафедри журналістики та філології СумДУ, решта підключилася онлайн, щоб розділити ту неповторну атмосферу єднання, яку вже двадцять два роки поспіль створює написання радіодиктанту.

Цьогоріч Всеукраїнський радіодиктант національної єдності має особливе значення, адже в умовах воєнного стану українці з усього світу об’єднуються, щоб вшанувати рідну мову, її красу, милозвучність, історичну цінність.

Усього для написання радіодиктанту в стінах СумДУ й віртуально зібралися більше 100 осіб – викладачі, співробітники, студенти, аспіранти. Писали, спілкувалися, обговорювали.

Згадали під час заходу й про захисників та захисниць України, тих, хто зараз на фронті, й тих, хто віддав своє життя за рідну землю. Пам’ять полеглих вшанували хвилиною мовчання.

Текст диктанту «Твій дім» належить перу української письменниці й режисерки Ірини Цілик, а диктувала наша землячка, народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

«Для нас це велике свято. Уже багато років поспіль ми збираємося для написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Сьогодні, в такий складний для України час, мені дуже приємно, що ми тут, разом. Зараз, як ніколи раніше, ми розуміємо, що мова – наша зброя», – зазначила декан факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Олена СУШКОВА.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]