Дата публікації:
10 листопада 2022
Кількість переглядів:
979
Аудіоверсія:
Поділитися:

10 листопада Сумський державний університет зустрічав делегацію народних депутатів Верховної Ради України. Мета візиту – ознайомлення з навчальним і науковим потенціалом, технологічними можливостями й перспективами розвитку ЗВО в умовах воєнного стану.

Університет відвідали: голова міжфракційного об’єднання «Розумна політика» Дмитро РАЗУМКОВ; заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування; голова підкомітету з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантології Оксана ДМИТРІЄВА; членкиня Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму; голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга САЛАДУХА та голова підкомітету з питань правосуддя Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Михайло НОВІКОВ.

Під час зустрічі з адміністративним менеджментом СумДУ обговорювалися питання фінансового забезпечення українських університетів в умовах воєнного стану, особливості функціонування структурних підрозділів СумДУ, розвиток наукової діяльності, міжнародна співпраця тощо. Переконатися в потужності і потенціалі матеріально-технічної бази університету поважні гості змогли наочно, відвідавши навчальні та наукові лабораторії, а також Палац студентського спорту, Університетську клініку, Центр підтримки сім’ї «Студентський лелека».  Особливу увагу під час обговорення учасники приділили саме актуальним питанням розвитку студентського спорту, упорядкуванню законодавчо-нормативної бази для забезпечення функціонування спортивних об’єктів та Університетської клініки в період дії воєнного стану.

«Мені дуже приємно сьогодні бути тут. Я багато чув про Сумський державний університет, знаю, що, не дивлячись на війну та скрутну ситуацію в державі й прифронтовому місті, у вас є значні успіхи, зокрема – збільшується кількість студентів. Це дуже важливо, оскільки розвиток якісної освіти в країні допоможе нам не втратити наступне покоління», – зауважив Дмитро РАЗУМКОВ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]