Дата публікації:
14 листопада 2022
Кількість переглядів:
1374
Аудіоверсія:
Поділитися:

11 листопада у СумДУ відбулася традиційна зустріч «Віч-на-віч з ректором», організована студентським самоврядуванням спільно з адміністрацією закладу. Мета діалогу ректорату зі здобувачами освіти – обговорення  актуальних питань, що турбують здобувачів освіти, та шляхів їх вирішення.

Протягом тижня усі бажаючі мали змогу поставити питання ректору СумДУ Василю КАРПУШІ та іншим представникам адміністрації університету за допомогою гугл-форми. Також додаткові запитання ставилися безпосередньо під час зустрічі – в режимі онлайн.

Модерував захід виконуючий обов’язки студентського ректора СумДУ Кирило БАЛАЦЕНКО.

Запитання від студентів були різноманітними – онлайн та офлайн навчання, особливості складання розкладу, вибіркові дисципліни, ремонт і опалення в студмістечку. Були й питання, що стосувалися роботи конкретних викладачів. Та найбільше хвилювали студентів – як українців, так й іноземців – теми так чи інакше пов’язані з особливостями навчання в умовах воєнного стану.

На запитання «Чи вважаєте ви доцільним продовжувати навчання під час повномасштабної війни?» ректор Василь КАРПУША відповів: «Так, обов’язково! Втрачене навчання тягне за собою втрачене покоління, а це – втрачені можливості по відбудові нашої держави. Тож, навпаки, в умовах війни ми повинні активніше тримати наш освітній фронт – працювати більше, вчитися більше, бути активними, адже нам із вами в майбутньому відбудовувати державу. Сподіваюсь, що це буде дуже скоро!».

Традиційний захід «Віч-на-віч із ректором» – далеко не єдиний інструмент побудови конструктивного діалогу між адміністрацією СумДУ та студентством. Зокрема, голова вченої ради та ради з якості університету Анатолій ВАСИЛЬЄВ акцентував увагу усіх, хто доєднався до заходу, на необхідності брати активну участь в опитуваннях, які періодично проводяться університетом, оскільки саме опитування студентів є однією з ключових ланок у системі формування якості освіти в СумДУ.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]