Дата публікації:
15 листопада 2022
Кількість переглядів:
796
Аудіоверсія:
Поділитися:

Сумський державний університет уклав угоду з «Телекомпанією СТС». Урочистий захід підписання відбувся в Конгрес-центрі СумДУ 15 листопада, напередодні професійного свята - Дня працівників телебачення, радіо та зв'язку.

Основною метою угоди є поглиблення співпраці в освітніх, наукових та практичних проєктах, підготовка професійних кадрів у сфері телевізійної та мультимедійної журналістики задля розвитку медійного простору Сумщини й України в цілому, інформаційного захисту національних інтересів української держави.

Реалізація угоди передбачає, зокрема, організацію творчих гуртків, проведення практичних занять і консультацій для студентів та аспірантів кафедри журналістики та філології СумДУ за сприяння «Телекомпанії СТС», організацію курсів підвищення професійної журналістської майстерності для науково-педагогічних працівників кафедри на базі телеканалу та курсів підвищення кваліфікації для творчих і технічних співробітників телеканалу на базі кафедри. Окрім цього передбачається участь представників «СТС» у засіданнях експертної ради роботодавців зі спеціальності  «Журналістика» та в робочих проєктних групах освітніх програм у якості консультантів; створення спільного медійного контенту, реалізацію спільних всеукраїнських і міжнародних грантових проектів та медіаконкурсів.

«СумДУ – єдиний в регіоні ВНЗ, який готує журналістів. І для нас дуже важливою є взаємодія із такими потужними компаніями як «СТС». Ми разом тримаємо інформаційний фронт, і сьогоднішній захід є новим етапом нашої співпраці на благо України», – зазначив ректор СумДУ Василь КАРПУША.

«Складні часи потребують спільних зусиль. І мені дуже приємно, що СумДУ – університет, який входить у топ-500 університетів світу – наш партнер. Нам є чого навчити вас, а вам є чого навчити нас. І хоча ми маємо вже дев’ятий місяць війни, СумДУ продовжує розвиватися, зокрема, провів потужну вступну кампанію. Основна мета такої співпраці полягає в захисті національних інтересів нашої держави. Я переконана, що спільними зусиллями, разом нашою великою громадою, ми зуміємо й відстояти інформаційний фронт, і зробити все для перемоги», – підкреслила директорка «Телекомпанії СТС» Любов КАРПЕНКО.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]