Дата публікації:
18 листопада 2022
Кількість переглядів:
626
Поділитися:

17 листопада, в Міжнародний день студентів, у Сумському державному університеті відбулося планове засідання вченої ради.

Розпочався захід із привітань зі святом студентів, нинішніх і колишніх,  вручення співробітникам університету, яким було присвоєно вчене звання професора, відповідних атестатів, а також вручення дипломів структурним підрозділам – переможцям конкурсу «Кращий підрозділ за результатами наукової діяльності у 2021 році».

Першим питанням порядку денного учасники засідання розглянули підсумки роботи у 2021–2022 навчальному році щодо формування контингенту осіб, які навчаються за усіма освітніми та освітньо-науковими рівнями, курсами, формами навчання, та окреслили основні завдання на 2022–2023 рік.

Про показники та особливості цьогорічної вступної кампанії присутніх поінформував перший проректор СумДУ Сергій ЛЄОНОВ. Він акцентував увагу на нововведеннях, що відбулися в правилах прийому до закладів вищої освіти України, а також представив порівняльний аналіз вступної кампанії за різними спеціальностями університету, з урахуванням критеріїв, що мали вплив на результати прийому. 

Цьогоріч значно збільшилась кількість абітурієнтів, котрі подали документи на навчання за дистанційною формою – повідомив у своїй доповіді директор центру заочної, дистанційної та вечірньої форм навчання Станіслав МЕЛЕЙЧУК.

З показниками формування контингенту аспірантури та докторантури учасників засідання ознайомив директор навчально-наукового центру підготовки кадрів вищої кваліфікації Антон БОЙКО. Під час обговорення порушеного питання члени вченої ради звернули увагу на необхідність проведення заходів, спрямованих не лише на збільшення кількісних показників, але й подальше підвищення якості освіти. Зокрема говорилося про роботу з талановитими студентами, і нашого ЗВО, й інших, заохочення їх до продовження навчання в аспірантурі.

«Загалом я вважаю цьогорічну вступну кампанію дуже успішною, адже в березні-квітні ми навіть не могли прогнозувати такі результати прийому. На це вплинули й позиції СумДУ в рейтингах, і якість освіти, яку надає університет. При цьому ми розуміємо, що показники успішності потрібно підтримувати постійно, тож маємо шукати резерви й активно займатися профорієнтаційною роботою й надалі», – зазначив голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ.  

Окрім цього під час засідання вченої ради було затверджено низку документів загальноуніверситетської нормативної бази:

  • Положення про організацію оцінювання здобувачами вищої освіти якості освітніх програм, що реалізуються у Сумському державному університеті.
  • Положення про преміювання співробітників СумДУ, які проходять підготовку в докторантурі (версія 03).
  • Положення про проведення щорічного конкурсу «Кращий підрозділ з організації наукової роботи студентів»

Також вчена рада обговорила питання підтримки дослідницького проекту «3D-друковані функціональні елементи для гнучких електронних пристроїв», що виконується Сумським державним університетом у рамках програми НАТО «Наука заради миру», затвердила план проведення наукових, науково-технічних і науково-методичних заходів у 2023 році та теми дисертацій на здобуття ступенів докторів філософії та докторів наук, рекомендувала до видання низку наукових праць. 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]