Дата публікації:
21 листопада 2022
Кількість переглядів:
1213
Аудіоверсія:
Поділитися:

Професор (за сумісництвом) кафедри наноелектроніки та модифікації поверхні Сумського державного університету Юрій ГОГОЦІ отримав визнання як «Високоцитований дослідник» в авторитетному реєстрі Clarivate в 2022 році одразу в двох категоріях: хімія та у матеріалознавство.

Список високоцитованих дослідників Clarivate загалом містить імена близько 7000 найбільш продуктивних вчених, котрі здійснили значний вплив на науковий прогрес, що підтверджується рівнем цитування їх робіт у наукометричній базі Web of Science. Згідно зі статистичними даними, лише 1 із 1000 дослідників у світі заслуговує на таку виняткову відзнаку. Цьогоріч лише 219 дослідників із усього світу були внесені у рейтинг одночасно в двох різних галузевих категоріях.

Станом на листопад 2022 року, H-індекс професора Юрія Гогоці, за даними Web of Science Core Collection, становить 183 і продовжує зростати, H-індекс у Google Scholar перевищує 200, публікації науковця були процитовані понад 200 000 разів.

Професор Юрій Гогоці (Ph.D., D.Sc., Dr.h.c., Charles T. and Ruth M. Bach Distinguished University Professor Director, A.J. Drexel Nanomaterials Institute) бере активну участь у наукових та освітніх програмах Сумського державного університету. Зокрема, разом із науковцями Центру біомедичних досліджень СумДУ, він працює у дослідницьких проєктах найвищого рівня, спрямованих на вивчення біомедичних властивостей MXenes, нового та дуже перспективного класу наноматеріалів, що був відкритий професором Гогоці та його колегами у 2011 році. Одним із останніх прикладів тісної співпраці є успішне проходження конкурсного відбору та фінансування проєкту Марії Кюрі MX-MAP програми ЄС «Горизонт Європа».

Науковець активно підтримує Україну на міжнародному рівні: збирає кошти для українських дослідників, співпрацює з фондами, професійними товариствами та державними організаціями для підтримки української науки.

Сумський державний університет пишається тим, що серед його викладачів є такий видатний учений як професор Юрій Гогоці.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]