Дата публікації:
29 листопада 2022
Кількість переглядів:
383
Аудіоверсія:
Поділитися:

29 листопада рада із забезпечення якості вищої освіти Сумського державного університету затвердила рішення за результатами перевірки організаційно-методичного забезпечення реалізації освітніх програм у 2022-2023 навчальному році.

Під час розгляду цього питання проректорка з науково-педагогічної роботи Інна ШКОЛЬНИК повідомила, що в процесі моніторингу готовності кафедр до нового навчального року основна увага приділяється якості організаційно-методичного забезпечення освітніх програм, виявленню сильних та слабких сторін, проблем та перспектив підвищення якості освітнього процесу в університеті. У ході перевірки акцент робиться на методичному забезпеченні освітніх компонентів, якість якого впливає на досягнення програмних результатів навчання, формування у здобувачів вищої освіти загальних і фахових компетентностей, передбачених стандартами вищої освіти, та в цілому визначає рівень змістовного наповнення освітніх програм.

Доповідачка відзначила, що в університеті здійснюється системна робота за цим напрямком, сформовано нормативну базу, здійснюється відповідний супровід реалізації освітніх програм та щорічний моніторинг готовності кафедр до нового навчального року на основі розроблених критеріїв. У ході перевірки також виявлені певні резерви щодо подальшого вдосконалення відповідної діяльності.

«Наразі заклади вищої освіти України з кожним роком все більше уваги приділяють якості своїх освітніх програм, і те, що ще рік тому можна було вважати кращими практиками, зараз вважається нормою. Тож ми маємо працювати ще активніше, щоб зберігати той високий рівень освіти, якого університет зміг досягти», – підсумував голова ради з якості Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]