Дата публікації:
07 грудня 2022
Кількість переглядів:
529
Аудіоверсія:
Поділитися:

Студентів Сумського державного університету запрошують долучитися до «Книжкового клубу online» – віртуальної спільноти поціновувачів художньої літератури.

Організаторами «Книжкового клубу» є навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту, профбюро ННІ БіЕМ та профспілкова організація студентів СумДУ. Запрошуються – всі бажаючі.

Книжковий клуб уже розпочав свою роботу й наразі налічує більше 20 учасників із різних факультетів та інститутів університету.

Як розповіла модератор клубу, студентка спеціальності «Маркетинг» Карина ХРАМОВА, мета клубу – допомогти учасникам розширити світогляд, почати читати більше книг різних жанрів (у тому числі приділити час українській сучасній літературі, яку часто недооцінюють, хоча вона варта уваги) та сформувати ком'юніті людей, котрі мають спільний інтерес до літератури та хочуть обговорювати прочитане, ділити враженнями й дискутувати.

Клуб уже має плани на 2023 рік. Передбачається, що  протягом 12 місяців року клуб звертатиметься до 12 різних жанрів літератури. На початку кожного місяця учасникам пропонуватиметься добірка книг у певному жанрі, а далі загальним голосуванням визначатиметься та сама «книга місяця», яку учасники читатимуть разом. Наприкінці кожного місяця учасники клубу зустрічатимуться в онлайн-конференції для обговорення прочитаного. Оскільки до клубу долучаються люди з різними книжковими вподобаннями, така система буде справедливою для всіх, і кожен зможе відкрити для себе щось нове.

Перший місяць діяльності клубу, грудень, пропонує учасникам поринути у новорічно-різдвяну атмосферу:

"Зважаючи на ситуацію в світі, нам всім не завадить трошки магії, чарів та тепла. Зараз якраз триває голосування за книгу, і вже цього тижня ми зупинимось на одному варіанті. Перша онлайн-зустріч запланована на останній тиждень грудня: учасники зберуться, і ми обговоримо прочитане, дізнаємось більше про автора книги та міркуватимемо над сенсами, які були вкладені в цю історію. Будуть також квізи, цікаві факти про книгу, обговорення різдвяних традицій та загальне знайомство учасників", – поділилася Карина ХРАМОВА.

Для того, щоб долучитися до книжкової спільноти, потрібно написати модератору клубу в телеграм @fimoonco повідомлення із текстом «КНИЖКОВИЙ КЛУБ».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]