Дата публікації:
23 грудня 2022
Кількість переглядів:
666
Поділитися:

Шановні співробітники та здобувачі освіти! Щиро вітаю вас з Новим 2023 роком та Різдвом Христовим!

Рік, що минає, став випробуванням на міцність духу та силу єдності. Суми – одне з перших міст, що стали на шляху російської орди. Відважні нащадки козаків згуртувалися на захист рідної землі, у їх числі – співробітники та здобувачі освіти Сумського державного університету. Суми вистояли, вистояв і наш університет.

Було проведено безпечну евакуацію іноземних студентів, не припинялась наукова і міжнародна співпраця. На адресу СумДУ надійшла численна кількість листів підтримки та солідарності від наших друзів з різних куточків світу, розвивалися нові партнерства. Зокрема, завдяки британській програмі «Ініціатива єднання», побратимом СумДУ став університет міста Ліверпуль, міста, що прийматиме «Євробачення – 2023» від імені України.

Незважаючи на виклики, ми не лише не збавили темпи наукової діяльності, але й збільшили її фінансування, зросли обсяги надходжень від виконання договорів науково-дослідної і грантової тематики, у тому числі, за міжнародними програмами. Упродовж 2022 року СумДУ здобув рекордні 11 проєктів напряму Жана Моне за програмою Європейського Союзу Еразмус+ та 2 проєкти – за програмою «Горизонт Європа».

Радіємо яскравим перемогам наших спортсменів на престижних змаганнях, пишаємось неймовірно талановитими учасниками культурно-мистецьких конкурсів.

Знакові досягнення цього року: університет отримав міжнародну акредитацію магістерської програми «Медицина», уперше увійшов до 500 кращих університетів світу згідно з оновленим рейтингом World University Rankings і вкотре посів перше місце серед університетів України, успішно провів вступну кампанію. Довіра абітурієнтів – найвища подяка і відзнака праці колективу, здобувачів освіти, викладачів, усіх співробітників, які проявили згуртованість, наполегливість, уславлюючи рідний СумДУ. Щиро дякую всім, хто самовіддано працював на благо університету. Переконаний: попереду у нас – нові яскраві успіхи і здобутки.

Новорічна ніч – час для здійснення бажань, найзаповітніше з яких наразі – перемога України. Плекаємо надію, що у новому році ми зустрінемо переможний світанок, будемо знову милуватися неповторною блакиттю  мирного українського неба, розпочнемо новий відлік часу у щасливій країні у дружньому колі великої європейської родини.

Нехай сила таїнства Різдва Христового береже захисників й усіх жителів України! Бажаю міцного здоров’я, щастя, злагоди і добра!

З повагою

ректор Сумського державного університету

Василь КАРПУША

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]