Дата публікації:
23 грудня 2022
Кількість переглядів:
496
Аудіоверсія:
Поділитися:

22 грудня на базі Сумського державного університету відбувся обласний етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка – традиційна подія, яка щорічно об’єднує юних поціновувачів художнього слова й творчості великого Кобзаря.

Цьогоріч для проведення заходу було обрано дві локації – головний кампус університету та Конотопський індустріально-педагогічний коледж СумДУ. Учасниками стали більше 60 студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти гуманітарних і негуманітарних напрямів навчання.

Під час відкриття конкурсу голова журі, завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ Володимир САДІВНИЧИЙ та заступник директора Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Юрій ХАРЛАМОВ урочисто відкрили конверт із завданнями та побажали учасникам успіхів у виконанні конкурсної роботи.

«Не дивлячись на військову агресію з боку російської федерації, система освіти в Україні працює. Здійснюється освітній процес, проводяться різноманітні конкурси, фестивалі. Сьогоднішній захід є підтвердженням самовідданої роботи усіх співробітників галузі освіти. Бажаю учасникам успіхів, миру та перемоги нам всім!», – зазначив Юрій ХАРЛАМОВ.

Він підкреслив, що вже традиційно конкурс проводиться в стінах СумДУ та висловив щиру подяку університетові за організацію заходу на високому рівні.

«Метою конкурсу є вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виховання поваги до мови та традицій нашого народу. Сьогодні цей захід набуває особливого значення, адже українська мова все більше звучить далеко за межами нашої держави, демонструючи, що українці – сильна та єдина нація», – наголосила декан факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Олена СУШКОВА. Учасникам вона побажала особистих перемог і якнайшвидшої великої перемоги нашої країни.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]