Дата публікації:
27 грудня 2022
Кількість переглядів:
782
Аудіоверсія:
Поділитися:

27 грудня Сумський державний університет підписав угоду про співпрацю із закладом вищої освіти Малайзії – Коледжем Університету Лінкольна.

Від СумДУ в урочистій онлайн-церемонії підписання взяли участь проректорка Інна ШКОЛЬНИК, начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО та заступниця начальника управління міжнародного співробітництва Тетяна МАЙБОРОДА.

Від закладу-партнера були присутні президент коледжу, професор Амія БАУМІК, начальник міжнародного відділу, професор Рашид Абдул САЛАМ і заступниця декана факультету мистецтв, соціальних та гуманітарних наук доцент Лубна Алі МОХАМЕД.

Як зазначила у вітальному слові Інна ШКОЛЬНИК, сумський і малайзійський заклади вищої освіти мають багато спільного, а, отже, великий потенціал для плідної співпраці. Обидва входять до рейтингу Times Higher Education, відзначаються високим рівнем якості освіти та наукових досліджень, їх об’єднують схожі напрямки підготовки фахівців: це – медицина, інженерія, економіка, комп’ютерні та гуманітарні науки.

Підписана сторонами угода передбачає активну кооперацію в освітній і науковій сферах, зокрема, широкі можливості навчання за програмами «подвійних дипломів», реалізацію програм академічної мобільності, проведення спільних міжнародних наукових конференцій тощо.

Представники Коледжу Університету Лінкольна відзначили високий рівень медичної освіти в СумДУ, тож, вбачають великі перспективи співпраці у напрямку  підготовки фахівців медичних спеціальностей.

Також було домовлено про обмін візитами. Сторони висловили сподівання, що це станеться в найближчій перспективі.

До відома. Коледж Університету Лінкольна – приватний навчальний заклад, що надає послуги вищої освіти, затверджений Малайзійським агентством кваліфікації (MQA, Національна акредитаційна рада) і Міністерством вищої освіти. Розташований у м. Петалінг-Джая, неподалік від столиці, Куала-Лумпур.

Коледж Університету Лінкольна отримав рейтинг 5 зірок Міністерства вищої освіти Малайзії в 2017 і 2019 роках і є одним з дев'яти малайзійських університетів, що входять до рейтингу Times Higher Education (THE) University Impact Rankings 2019 року, посів 80-е місце за освітою в рейтингу TIMES 2020 року.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]