Дата публікації:
28 грудня 2022
Кількість переглядів:
499
Аудіоверсія:
Поділитися:

27 грудня Сумський державний університет запросив юних глядачів на новорічну казку «Вередлива кішка Матильда».  

Влаштований захід – новорічний подарунок дітям від культурно-мистецького центру та профспілкової організації СумДУ, який втілили на сцені учасники відкритого молодіжного театру «Кураж» (керівник колективу і головний режисер вистави Ірина НЕБИЛОВА). Також у постановці  взяли участь: танцювальний колектив «S&P» (керівник – Людмила КРАМІНСЬКА) та дитячий хореографічний ансамбль «Камелія» Олександрівської гімназії (хореограф – Світлана БОНДАРЕНКО).

Оскільки 2023 рік – рік чорного кролика або кота, то було вирішено зробити постановку за п’єсою «Вередлива кішка» українського драматурга Юрія ВАСЮКА. На це отримали особистий дозвіл автора.

Репетиції проводили, розповіла головна режисерка вистави, в екстремальних умовах, підлаштовуючись під графіки вимкнення електроенергії, але бажання подарувати дітям новорічну п’єсу, до того ж іще казку-мюзикл, не давало опускати руки, надихало творчу команду на активну роботу.

«Цього року всі учасники відкритого молодіжного театру «Кураж» з особливою жагою та відповідальністю поставилися до підготовки новорічної казки. Адже вже так хочеться, щоб світло нарешті перемогло темряву. Хочеться, щоб діти нашої країни не втрачали дитинство, щоб посміхалися і вірили у дива, і «Кураж» допоміг малечі занурилися у казковий світ пригод, танців, музики та чудес!», - зазначила Ірина НЕБИЛОВА.

Прем’єра казки «Вередлива кішка Матильда» на сцені СумДУ відбулася! Порадувати юних глядачів артистам вдалося, з огляду на задоволені дитячі обличчя, які активно переживали за казкових персонажів і вірили, що добро неодмінно переможе.

І, дійсно, добро у казці перемогло зло! Тож, віримо, що й у житті нашої країни добро теж переможе!

А учасники театру «Кураж» з новими силами і шаленою мотивацією вже готуються до нових спектаклів, нових проєктів та нових звершень.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]