Дата публікації:
31 січня 2023
Кількість переглядів:
748
Аудіоверсія:
Поділитися:

31 січня в Сумському державному університеті відбулася конференція трудового колективу, на якій ректор Василь КАРПУША представив детальний аналіз діяльності закладу в 2022 році.

«На початку минулого року ми будували плани подальшого розвитку університету, але 24-го лютого змінило звичний порядок життєдіяльності. Разом з тим, незважаючи на складні умови воєнного стану, усі служби університету робили все для забезпечення повноцінного функціонування СумДУ», - зазначив ректор.

Василь Карпуша наголосив, що університет зміг зберегти, а подекуди й покращити показники своєї діяльності. Зокрема, вперше СумДУ потрапив до топ-500 рейтингу Times Higher Education, і другий рік поспіль посідає першу позицію в Україні,  успішною стала наукова складова роботи – показник фінансування наукових проєктів, що виконувались університетом, – найбільший за всі роки існування, активно розвивалася міжнародна діяльність.

Високі показники демонструє СумДУ у питанні формування контингенту студентів – успішною стала вступна кампанія 2022 року, значно збільшився набір до магістратури та аспірантури.

Університет надає всебічні можливості для навчання та самореалізації здобувачів освіти: забезпечується навчальний процес як в онлайн, так і в офлайн-форматах, функціонують пункти наукової та освітньої незламності, працюють спортивні споруди університету, проводяться культурно-мистецькі заходи.  

Також Василь Карпуша акцентував увагу на цифровізації діяльності СумДУ: власні освітні платформи, ресурси для дистанційного навчання, забезпечення комп’ютерною технікою. Та окрім забезпечення власних потреб, університет відгукнувся дружньою допомогою Херсонському державному університету, який постраждав від дій окупантів, та надав колегам нові комп’ютери.

Ректор зазначив, що все це стало можливим лише завдяки злагодженій роботі колективу СумДУ й висловив щиру подяку всім, хто, попри усі випробування, спричинені війною, продовжував сумлінно виконувати свої службові обов’язки.

«Я вважаю, що наш університет гідно пройшов минулий рік. Ми в черговий раз ламаємо стереотипи й доводимо, що Сумський державний університет може бути кращим, ніж столичні ЗВО. Розуміємо, що попереду нас очікує доволі непростий період історії освітнього закладу і від нашої активності залежить те, як ми впораємося. Зичу всім успішності, креативності та якнайшвидшої перемоги!», – підсумував Василь Карпуша.

Наступним питанням порядку денного конференції стала доповідь голови представницького органу профспілкових організацій університету Валентини БОРОВИК «Про виконання колективного договору між адміністрацією та профспілковими організаціями Сумського державного університету за 2022 рік.

Про зміни та доповнення до редакції Статуту Сумського державного університету присутнім повідомив голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ. Крім того, на конференції було затверджено кадрові зміни до складу вченої ради університету.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]