Дата публікації:
02 лютого 2023
Кількість переглядів:
360
Аудіоверсія:
Поділитися:

1 лютого на базі Сумського держаного університету відбулося засідання відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» у Сумській області за участю обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Учасниками заходу стали керівники закладів фахової передвищої освіти області, керівники фізичного виховання коледжів, представники обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ та університету.

Метою засідання стало обговорення питань співпраці й проведення обласних спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів для студентської молоді закладів фахової передвищої освіти.

Своє бачення ролі Спортивної студентської спілки України у розвитку спорту в закладах освіти під час воєнного стану окреслив керівник відокремленого підрозділу в Сумській області, голова вченої ради СумДУ Анатолій ВАСИЛЬЄВ. Він акцентував увагу на основних завданнях діяльності спілки, ознайомив учасників заходу із спортивною базою університету та здобутками спортсменів. 

Анатолій Васильєв підкреслив, що й Сумський державний університет, і відокремлений підрозділ Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» підтримують ініціативу проведення спортивних змагань серед закладів фахової передвищої освіти області, закликав до активної участі в них, висловив готовність СумДУ до співробітництва.

Начальник Сумського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ Владислав МАСЛОВ висловив пропозиції щодо проведення з початку весни спортивних змагань серед закладів фахової передвищої освіти області з урахуванням умов воєнного стану.

Щодо створення належних умов для поєднання навчання і занять спортом студентам-спортсменам на прикладі Сумського державного університету присутніх поінформував проректор із науково-педагогічної роботи Олександр БРІЖАТИЙ. Зокрема, він приділив особливу увагу організації спортивних активностей в умовах воєнного стану.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]