Дата публікації:
07 лютого 2023
Кількість переглядів:
413
Поділитися:

Амбасадори СумДУ, до числа яких входять студенти всіх інститутів та факультетів університету, пройшли онлайн-навчання з основ мобільної фотозйомки. Найбільш активні студенти постійно залучені до висвітлення подій, що відбуваються в Сумському державному університеті, а тому вміння вдало фіксувати яскраві моменти є дуже важливим.

Навчав амбасадорі фотограф Навчально-наукової лабораторії фото, відео та діджитал-контенту Медіа-центру СумДУ Богдан Красуля. Лектор розповів про три основні складові вдалого фото, а саме: світло, композицію та колір. Звернув увагу, що таке діафрагма, затвор, витримка та ISO. Акцентом зустрічі стало обговорення головних правил композиції.

Враженнями від фотошколи онлайн діляться амбасадори.

Данило Огієнко, навчально-науковий медичний інститут: «Лекція була інформативною і цікавою. Окремо ставлю «вподобайку» за те, що розповідь була не монотонна, а з прикладами. Ще зазначу, що поки сидів на лекції, намагався бути «фотографом», крутив налаштування, по-різному фотографував предмети навколо мене: перевернув, знизу, збоку зі світлом, без світла, макро, мікро, за правилами третин. І це було дуже цікаво».

Бабич Злата, факультет  електроніки та інформаційних технологій: «Є моменти, що будуть дуже корисні на практиці. Особливо це стосується макрозйомки та фотографування при русі.  Дуже дякую Богдану за його відповіді на мої питання стосовно покращення зйомки сторіс, щоб ще краще рекламувати різні курси та івенти від СумДУ.  Наш лектор Богдан − супермолодець і сподіваюсь, що такі майстер-класи будуть проводитись часто».

Проведення фотошколи в режимі офлайн для студентів університету лабораторія планує у березні.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]