Дата публікації:
24 лютого 2023
Кількість переглядів:
415
Поділитися:

Для студентів навчально наукового-інституту права СумДУ  було організовано кілька лекцій – «Право збройних конфліктів» та «Сучасні проблеми міжнародного кримінального права», які провели фахівці з Естонії і США.

На тему «Право збройних конфліктів» відбулась лекція професора міжнародного права Школи права Талліннського технологічного університету Євгена ЦИБУЛЕНКА.

Лектор розповів про загальні засади міжнародного гуманітарного права, зокрема визначив основні поняття та категорії права збройних конфліктів, зазначив на важливості їх розуміння та розмежування, визначив принципи та джерела міжнародного гуманітарного права. Окрема увага була приділена захисту жертв війни та особливостям притягнення до відповідальності за вчинення воєнних злочинів. Друга частина лекції була присвячена питанням та коментарям слухачів.

Тематика лекції особливо актуальна в сучасних реаліях, оскільки в умовах міжнародного збройного конфлікту на території України важливе значення має поширення знань із міжнародного гуманітарного права, яке визначає механізм забезпечення життя та здоров’я під час збройного конфлікту.

Ще одну лекцію для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» ОП «Правознавство» провів зарубіжний неакадемічний стейкхолдер Стівен ВАНГЕЛІ (колишній поліцейський зі штату Флорида (США).

Пан Вангелі розлого розповів про американське федеральне законодавство та кримінальне законодавство штату Флорида. Здобувачі залучилися до дискусії з приводу міжнародної співпраці у кримінальних справах між США та Україною.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]