Дата публікації:
28 лютого 2023
Кількість переглядів:
509
Аудіоверсія:
Поділитися:

Протягом лютого відбулися престижні мистецькі конкурси, де студенти Сумського державного університету вибороли призові місця та перемоги.

Патріотичний всеукраїнський літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів України «Розстріляна молодість», присвячений Дню Героїв Небесної Сотні відбувся у місті Житомир (дистанційно) за підтримки Міністерства освіти і науки України. У фестивалі взяли участь 3360 вихованців дитячих та студентських творчих колективів із 20 областей України.

СумДУ на конкурсі представили учасники Студентського хору сучасної пісні (керівник – Ольга БОНДАРЕНКО), театру танцю «Феєрія» (керівник – Світлана БОНДАРЕНКО) і колективу художнього слова (керівник – Ірина НЕБИЛОВА), які підготували творчі номери на патріотичну тематику.

За результатами конкурсу Студентський хор сучасної пісні і театр танцю «Феєрія» вибороли перемогу і стали лауреатами I ступеню у своїх номінаціях. А студентка навчально-наукового інституту бізнесу економіки та менеджменту Вероніка ПАВЛЕНКО посіла ІІІ місце у номінації «Театральне мистецтво».

За підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України відбувся ще один престижний мистецький захід – Всеукраїнський конкурс професійного музичного мистецтва «Чарівний камертон», серед учасників якого було більше 800 вокалістів та музикантів із усіх куточків України.

Конкурс відбувся у м. Дніпро (дистанційно) і теж приніс до скарбнички СумДУ творчі перемоги. Так, студентка 1 курсу навчально-наукового інституту бізнесу економіки та менеджменту Катерина СЛАВГОРОДСЬКА виборола І місце у номінації «Естрадний вокал», а доцент кафедри технічної теплофізики факультету технічних систем та енергоефективних технологій Сергій ШАРАПОВ у співпраці із оркестром Головного управління національної поліції в Сумській області на конкурсі представив авторські музичні композиції і здобув І місце в номінації «Композитор-виконавець».

Вітаємо наших лауреатів та бажаємо їм нових творчих звершень!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]