Дата публікації:
03 березня 2023
Кількість переглядів:
533
Аудіоверсія:
Поділитися:

3 березня обласний навчально-методичний семінар «Впровадження Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнів «Cool Games» в закладах загальної середньої освіти» зібрав близько 180 вчителів фізичної культури у стінах Сумського державного університету.

У ході семінару було презентовано Стратегію розвитку фізичного виховання та спорту здобувачів освіти 2023-2024 рр., досвід з організації і проведення обласного етапу Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнів «Cool Games», обговорено актуальність  цього модулю в освітній системі фізичного виховання закладів загальної середньої освіти тощо.

Директор Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія ГРОБОВА подякувала СумДУ за гостинність та плідну співпрацю, відзначила спортивну базу університету, завдяки якій наразі реалізуються можливості проведення різноманітних заходів,  у тому числі для учнів шкіл області.

Керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» у Сумській області, голова вченої ради СумДУ Анатолій ВАСИЛЬЄВ поінформував присутніх про спортивну базу університету та здобутки наших спортсменів, повідомив, що робота спортивних секцій СумДУ не припинялася навіть у найважчі для міста часи, акцентував увагу на важливості залучення молоді до рухливих активностей і розвитку їх спортивного потенціалу.

«Наше спільне завдання – надати молоді можливість розвиватися в спорті. Назва програми, про яку ми сьогодні говоримо, «Cool Games», тобто – «Круті ігри», тож, я бажаю вам і вашим вихованцям бути крутими», - зазначив Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

У спортивному залі СумДУ для учасників семінару відбулися навчально-практичні заняття із впровадження модулю Cool Games та особливостей проведення змагань із його використанням.

Організатори заходу: департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації та Сумське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Для довідки: Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед учнів «Cool Games» проводиться з 2018 року. Він має на меті впровадження інноваційних підходів до проведення уроків фізичної культури в закладах загальної середньої освіти, збільшення рухової активності, залучення до систематичних занять фізичною культурою та подальшої популяризації здорового способу життя серед учнів. Основними засадами Всеукраїнського заходу є зовнішній прояв та реалізація будь-якого учня чи учениці в процесі освітньої діяльності, незалежно від рівня спортивної майстерності, а також – виховання командного та колективного духу в учнів, що базується на взаємодовірі, співпраці та допомозі один одному. Концепція заходу втілена у девізі: «Будь розумним, активним, творчим. Будь Cool.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]