Дата публікації:
10 березня 2023
Кількість переглядів:
575
Аудіоверсія:
Поділитися:

Студенти кафедри журналістики та філології факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Сумського державного університету зняли соціальне відео, присвячене творчості Тараса Шевченка, у рамках конкурсу «Я і Кобзар», організованого відділом молодіжної політики Сумської міської ради.

Мета конкурсу – національно-патріотичне виховання сумчан, популяризація творів Тараса Шевченка та виявлення творчої, креативної, поетичної молоді громади.

Такий конкурс проводять уже втретє. Цьогоріч учасниками стали 110 школярів і студентів, які підготували 98 відеороликів. Церемонія підбиття підсумків і нагородження переможців традиційно відбулася 9 березня, у день народження Великого Кобзаря.

Творчий колектив студентів кафедри журналістики та філології СумДУ представив креативне відео, у якому на тлі картин реалій сьогодення звучали безсмертні рядки віршів Великого Кобзаря, актуальні й понині, пророчі для України, та головне – сповнені сподівань на непереможне майбутнє нашої держави.

Знімали ролик у навчальній телестудії cтудTV «11 поверх», допомагали студентам доцент кафедри Інна ГАВРИЛЮК та керівниця навчальної телестудії Раїса СТОЯН. Монтував відео студент-третьокурсник Мирослав ДЕРЕВЯНКО.

«Я з радістю погодилася взяти участь у конкурсі, адже поважаю творчість Великого Кобзаря і в його рядках вбачаю силу та мужність українського народу. Була приємно вражена кількістю учасників, адже цьогоріч вона стала рекордною. Приємно, що молодь цікавиться творчістю видатних особистостей та залюбки бере участь у таких важливих конкурсах. На мою думку, наша відеоробота вийшла вдалою, а головне – справжньою. Приємно бачити наше відео на сторінках посадовців, викладачів, друзів, знайомих», – розповіла учасниця проєкту Аріна СТОЛБЦОВА.

«Це неймовірний досвід! Враховуючи, що через пандемію, а потім і війну, можливості скористатися телестудією та долучитися до виробничого процесу майже не було. А тут і в конкурсі участь, і Шевченко, і привід проявити набуті навички під час навчання!» – поділився враженнями від роботи над проєктом студент Захар ЮВКО.

За свою роботу творчий колектив студентів СумДУ отримав подяку від відділу молодіжної політики Сумської міської ради.

 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]