Дата публікації:
16 березня 2023
Кількість переглядів:
340
Аудіоверсія:
Поділитися:

Студент спеціальності «Електроніка. Електронні інформаційні системи» факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету Даніїл НАЗАРЕНКО посів 3 місце у всеукраїнських змаганнях із віртуального ракетомоделювання.

Їх організували ГО «Асоціація Ноосфера» і Федерація ракетомодельного спорту України. Змагання зібрали 650 учасників (школярів, студентів, молодих науковців віком до 24 років) з 140 населених пунктів, а також українців, які зараз перебувають у Німеччині, Італії, Америці, Іспанії, Болгарії, Литві і Канаді.

Змагання проходили у грі-симуляторі KSP. Вона досить точно відтворює умови реального космосу та орбітальної фізики, тобто у процесі виконання місії учасники проходять ті ж етапи міркування та вирішення проблем, що і в реальних космічних компаніях.

Даніїл дізнався про змагання з телеграм-каналу студентського ректорату СумДУ.

«Я знав про цей симулятор до змагань, але не заглиблювався у тему космосу та орбітальної фізики. Для того, щоб бути конкурентоспроможним, довелося досліджувати тему, аналізувати реальні космічні місії, такі як Apollo, Space Shuttle, посадку Falcon-9 від SpaceX, щоб використати ці прийоми при створенні своєї місії», – зазначив студент.

Учасники змагань мали створити ракету, що доставить ровер із двома членами екіпажу на поверхню Марсу цілим, встановити прапор України, а потім повернути ровер на Землю та зберегти членів екіпажу живими. Також необхідно було виконати розрахунки параметрів.

«Працював над проєктом усі 15 днів, що відведені за умовами конкурсу, витратив приблизно 70 годин, і посів почесне 3 місце. Після змагань продовжую цікавитися історією та новинами у сфері космосу», – розповів Даніїл.

У змаганнях було два рівні складності: Easy mode та Expert mode. Найкращі учасники спрощеного рівня отримали брендовані подарунки.  Призовий фонд для п’яти переможців, у числі яких і Даніїл НАЗАРЕНКО,  Expert mode – 1500 доларів та можливість одному з учасників пройти стажування в українській космічній компанії Flight Control Propulsion, яка нещодавно вивела свій перший супутник на орбіту Землі.

Сумський державний університет вітає Даніїла НАЗАРЕНКА із заслуженою перемогою та бажає подальшого професійного розвитку.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]