Дата публікації:
16 березня 2023
Кількість переглядів:
588
Аудіоверсія:
Поділитися:

Партнер СумДУ - Ягеллонський університет у Кракові (Польща) організував тренінговий курс з тематики визнання попереднього навчання та організації міжнародної академічної мобільності в рамках міжнародного грантового проєкту «QUARSU: Підтримка визнання кваліфікацій для українських університетів» програми ЄС Еразмус+.

У зустрічі взяли участь представники українських університетів та інституцій, що входять до консорціуму проєкту.

Під час заходу з українськими учасниками працювали координатор проєкту професор Марек ФРАНКОВИЧ та його колеги з офісу наукових проєктів, центру академічної підтримки та центру кар’єри Ягеллонського університету, представники Варшавського економічного університету, керівник Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана ШИТІКОВА та представник Міністерства освіти та науки України Сергій ШКАБКО.

09 березня про польський досвід академічного визнання розповіли Ізабела БУКОВИЧ та Катаржина ТРАВІНСКА-КОНАДОР (Варшавська школа економіки, Польша). Вони ознайомили учасників зустрічі з законодавством Польщі з питань визнання кваліфікацій, обмінялися практичним досвідом в реалізації процедури визнання.

Результатом зустрічі стало планування відповідних розробок в рамках проєкту для використання в Україні кращих європейських практик з визнання попереднього навчання та освітніх кваліфікацій. Українські партнери також запропонували тематики майбутніх проєктів спільно із провідним ЗВО Польщі.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]