Дата публікації:
29 березня 2023
Кількість переглядів:
315
Аудіоверсія:
Поділитися:

29 березня на базі Сумського державного університету відбулась нарада з питань підготовки та участі збірних команд учнівської молоді у змаганнях V літньої гімназіади України та студентської молоді у ХVIII літній Універсіаді України, а також у міжнародних студентських спортивних змаганнях.

У нараді взяли участь представники облдержадміністрації, міської ради, Сумського державного університету, Сумського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та  спорту МОН України, а також директори ДЮСШ, керівники спортивних центрів і спортивних клубів ЗВО області, представники команд-учасниць ХVІІІ літньої Універсіади та V літньої гімназіади України, представники обласних федерацій із видів спорту.

У своєму виступі ректор СумДУ Василь КАРПУША наголосив, що розвиток спорту є одним із пріоритетних напрямків діяльності університету і, незважаючи на складні умови воєнного часу, наші спортсмени підтверджують свою високу майстерність, демонструють вагомі здобутки на всеукраїнських, європейських та світових змаганнях.

Від імені університету ректор урочисто вручив нагороду срібному призеру ХХХІ Всесвітньої зимової Універсіади в змаганнях з біатлону, студенту 4 курсу факультету технічних систем та енергоефективних технологій Дмитрові ГРУЩАКУ.

Про підготовку та участь студентів-спортсменів ЗВО Сумщини у всеукраїнських і міжнародних студентських змаганнях присутніх поінформував проректор СумДУ Олександр БРІЖАТИЙ.

Загалом у 22 видах змагань літньої Універсіади України-2023 візьмуть участь 339 студентів закладів вищої освіти Сумщини, з них 313 здобувають освіту у Сумському державному університеті.

Крім участі в літній Універсіаді, цього року також планується представництво студентів СумДУ в інших престижних спортивних змаганнях: II Студентських пляжних спортивних іграх, всеукраїнських студентських іграх «Combats Games» та «COOL RACE», Європейських студентських іграх.

«Перемоги наших спортсменів надихають наших захисників, котрі воюють на передовій. Тож, давайте разом перемагати!», – підсумувала директор департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]