Дата публікації:
30 березня 2023
Кількість переглядів:
406
Аудіоверсія:
Поділитися:

У заході, що відбувся 30 березня, взяли участь представники університетської спільноти, місцевого самоврядування, провідних організацій громадянського суспільства, бізнесових структур, гуманітарних місій.

Мета зустрічі – обговорити, як владі, громадському сектору і бізнесу краще адаптуватися до викликів воєнного часу та закласти фундамент для післявоєнного відновлення громади, а також спільно ідентифікувати ефективні механізми популяризації та імплементації Закону України «Про освіту дорослих».

Публічні експертні обговорення організували ГО «Центр освіти впродовж життя» спільно з Сумським державним університетом за підтримки та сприяння DVV International в Україні.

Як зазначалося, особливу роль в подоланні наслідків війни на індивідуальному, організаційному та рівні громади відіграє освіта, тобто здатність швидко вчитися, гнучко реагувати на нові умови, бачити можливості і їх використовувати.

Серед тем, які учасники обговорили під час роботи змішаними групами:

  • ринок освітніх послуг для дорослих: особистісний, професійний розвиток, громадянська просвіта;
  • промоція культури навчання протягом життя у мешканців громади;
  • кадрове забезпечення процесів післявоєнного відновлення;
  • поточні та перспективні джерела фінансування освіти дорослих;
  • роль неформальної освіти у залученні інвестицій у розвитку місцевої економіки.

Довідка.

Освіта дорослих – це складова освіти впродовж життя, яка спрямована на реалізацію права кожної повнолітньої (дорослої) особи на безперервне навчання з урахуванням її особистісних запитів, пріоритетів суспільного розвитку та потреб економіки.

ГО «Центр освіти впродовж життя» – неприбуткова організація із багаторічних досвідом у реалізації міжнародних і національних проєктів із освіти дорослих, місія якої полягає у наданні доступних, якісних, актуальних послуг та підтримки населення, зацікавленого в навчанні впродовж життя.

DVV International – Інститут міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів. DVV представляє інтереси 900 народних університетів Німеччини та їх регіональних асоціацій, як найбільших постачальників додаткової освіти в Німеччині. Одна з провідних професійних організацій в галузі освіти дорослих з професійним досвідом близько півсотні років. Мета DVV International в Україні – підтримка створення і розвитку сталих структур, які займаються освітою дорослих та молоді.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]