Дата публікації:
04 квітня 2023
Кількість переглядів:
564
Аудіоверсія:
Поділитися:

4 квітня розпочався візит до Сумського державного університету професора Інституту мистецького дизайну та технологій з м. Дублін (Ірландія) Девіда КВІНА.

Вітаючи поважного гостя, ректор СумДУ Василь КАРПУША наголосив, що цей візит увійде в історію нашого закладу, оскільки пан Девід став першим представником іноземного освітнього закладу, який особисто завітав до університету з початку війни, відзначив його мужність і сміливість.

Учасники зустрічі обмінялися враженнями щодо результатів довготривалої співпраці між освітніми закладами, реалізації спільних проєктів, які, на їх переконання, є успішними, окреслили перспективи розвитку подальшого співробітництва.

«Партнерство між СумДУ та Інститутом мистецького дизайну та технологій триває вже понад десять років. Ми  маємо потужний досвід співпраці й цілу екосистему спільних проєктів, зокрема, що стосуються модернізації освітніх програм згідно європейських стандартів, впровадження імерсивних технологій, а також обміну кращими практиками організації освітньої та наукової діяльності», - зазначив начальник управління міжнародного співробітництва СумДУ Костянтин КИРИЧЕНКО.

Нові тематики співпраці, що плануються до обговорення під час візиту професора, включають: перехід до зелених технологій життєдіяльності університетів, сучасне бачення міжнародних партнерств, формування мереж і альянсів університетів, ефективна діджиталізація освітнього процесу.

Пан Девід високо оцінив рівень впровадження у СумДУ інноваційних технологій, нових креативних ідей, що активно відбувається незважаючи на виклики воєнного часу, висловив готовність в якості амбасадора розповідати про успішність українського університету-партнера в Європі і в Ірландії зокрема.

«Ваш візит для нас є дуже важливим і знаковим, адже свідчить, що життя продовжується, і ми націлені на подальшу співпрацю, на реалізацію спільних проєктів, готові разом будувати європейську Україну і європейський СумДУ», - наголосив Василь КАРПУША під час розмови з Девідом КВІНОМ.

До відома.

Інститут мистецького дизайну та технологій розташований в м. Дублін, Ірландія, заснований у 1997 році. Кількість студентів – 2 500 осіб.

Факультети:

  • кінематографії та креативних технологій;
  • підприємництва та гуманітарних наук.

Співпраця з СумДУ розпочалася у 2012 році.

Інститутом надається постійна підтримка СумДУ з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.



 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]