Дата публікації:
05 квітня 2023
Кількість переглядів:
446
Аудіоверсія:
Поділитися:

5 квітня на зустрічі з керівництвом Сумського державного університету було розглянуто результати діяльності громадського формування «Спарта-СумДУ» та окреслено завдання для подальшої роботи.

Цього року «Спарта» відзначає ювілейну дату – 10 років створення. Серед функцій загону – охорона громадського порядку під час проведення культурно- і спортивно-масових, а також масштабних загальноуніверситетських заходів, сприяння правоохоронних органам у забезпеченні громадського порядку.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША підкреслив, що в умовах воєнного стану діяльність громадського формування «Спарта-СумДУ» є ще більш актуальною, аніж у мирний час, подякував громадським охоронцям за активність, сумлінну роботу, за готовність забезпечувати громадський порядок. Також ректор наголосив на всебічній підтримці і сприянні адміністрацією університету діяльності громадського формування з охорони громадського порядку.

Членами «Спарти» є студенти і випускники університету.  Наразі серед «спартанців» найбільше представників навчально-наукового інституту права і навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту. Як зазначив керівник громадського формування Олександр ІЛЬЧЕНКО, склад «Спарти» постійно оновлюється, поповнюється, тут завжди раді новим активістам – патріотам України і сумської громади.

«Спарта» активно взаємодіє з правоохоронними органами, органами місцевого самоврядування, і планує посилювати співпрацю. Зокрема, залучати випускників СумДУ, які працюють в правоохоронних органах, до занять з військової підготовки, до заходів національно-патріотичного виховання тощо.

Найближчим часом планується проведення заняття з тактичної медичної підготовки для надання допомоги постраждалим внаслідок бойових дій.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]