Дата публікації:
06 квітня 2023
Кількість переглядів:
314
Аудіоверсія:
Поділитися:

Сумський державний університет спільно з швейцарськими університетами (The Collegium Helveticum, The Epidemiology, Biostatistics and Prevention Institute, University of Zurich) планують проведення моніторингу психічного здоров’я в Україні.

У рамках підготовки до моніторингу у м. Цюрих (Швейцарія) відбувся міжнародний семінар «Епіднагляд за психічним здоров’ям в Україні – важлива основа психічного здоров’я населення».

Ідея організації заходу належить доценту кафедри громадського здоров’я навчально-наукового медичного інституту СумДУ Вікторії ЯСЕНОК, яка під час війни отримала посаду науковиці в Університеті м. Цюрих.

Директор НН МІ СумДУ Андрій ЛОБОДА, керівниця Центру соціальних досліджень Андріана КОСТЕНКО та доцент кафедри педіатрії Вікторія ПЕТРАШЕНКО долучилися до міждисциплінарної команди спеціалістів із громадського та психічного здоров’я, політичних наук, психології, розробки опитувань, соціальних мереж та інших дисциплін. Метою зустрічі було розробити інструмент моніторингу психічного здоров’я українців, які проживають у різних областях держави чи за кордоном. Також науковці напрацювали методологію дослідження та окреслили подальші плани роботи.

Майбутній моніторинг має оцінити поширеність посттравматичних розладів, депресії та тривоги, а також вплив соціально-економічних наслідків війни на психічне здоров’я.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]