Дата публікації:
11 квітня 2023
Кількість переглядів:
322
Поділитися:

11 квітня до Сумського державного університету для реєстрації на національний мультипредметний тест завітали випускники 11 класу Сумського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №21 СМР.

Про особливості цьогорічної вступної кампанії старшокласникам розповів директор департаменту доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи Юрій МЕРЗЛЯКОВ. Окремо він зупинився на самій процедурі складання НМТ. Зокрема акцентував увагу на тому, що збільшено час проходження тесту – цьогоріч він становить 180 хвилин, розповів про обов’язкові предмети для складання та непростий вибір третього предмету НМТ.

Також Юрій МЕРЗЛЯКОВ проінформував вступників стосовно правильного визначення пріоритетності заяв вступника – першим пріоритетом має бути саме та спеціальність і той заклад вищої освіти, які найбільше припадають абітурієнтові до душі.

Наразі у старшокласників починається дуже відповідальний період, адже важливо обрати саме ту спеціальність і те місце для навчання, де допоможуть розкрити власний потенціал та стати справжнім професіоналом. Приємно, що багато абітурієнтів не приховують своє бажання навчатися в СумДУ.

Наприклад, одинадцятикласник Богдан збирається вступати до Сумського державного університету на спеціальність 125 «Кібербезпека». Розповідає, що не хоче залишати рідне місто, йому дуже подобається СумДУ своєю навчальною базою, тим більше – тут є обрана спеціальність.

Старшокласник Роман теж цікавиться спеціальностями, пов’язаними з IT-технологіями та кібербезпекою. І його також приваблює можливість отримати якісну освіту в рідному місті.

Абітурієнтка Владислава своєю майбутньою спеціальністю обрала 053 «Психологію», говорить, що давно цікавиться цією наукою. До СумДУ дівчина планує вступати, бо, каже, що це престижно.

Сумський державний університет бажає всім абітурієнтам зробити правильний вибір майбутньої спеціальності й університету та якнайкраще скласти національний мультипредметний тест.

Будемо раді бачити вас у складі нашої студентської родини!

 
 
 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]