Дата публікації:
12 квітня 2023
Кількість переглядів:
476
Аудіоверсія:
Поділитися:

11 квітня відбулась онлайн-зустріч представників Сумського державного університету та Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти з батьками та учнями 11-х класів, студентами фахових коледжів та здобувачами закладів професійно-технічної освіти Сумської області щодо особливостей реєстрації на національний мультипредметний тест і проведення вступної кампанії 2023 року.

Директор ХРЦОЯО Олександр СИДОРЕНКО зазначив, що відмінністю цьогорічного НМТ від минулого року є включення до комп’ютерного онлайн-тесту завдань з трьох предметів, а не з чотирьох, як це було торік. Українська мова і математика є обов’язковими для всіх абітурієнтів, а третій предмет учасник обирає самостійно, тож очільник ХРЦОЯО порадив відповідально поставитися до цього вибору. Зауважив, що Міністерство освіти і науки України ухвалило рішення цього року не включати географію до предметів національного мультитесту. Олександр СИДОРЕНКО також закликав абітурієнтів Сумщини звернути увагу на СумДУ як заклад для здобуття вищої освіти, підкреслив, що останніми роками університет стабільно входить до топ-кращих закладів вищої освіти України в авторитетних світових та національних загальноуніверситетських рейтингах.

«Ми п’ятнадцять років співпрацюємо з Сумським державним університетом і Сумською областю. За ці роки місто Суми стало визнаним центром вищої освіти в Україні. Тут ви можете отримати змістовні знання й високу конкурентоспроможність», – підкреслив  Олександр СИДОРЕНКО.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША теж наголосив на довготривалій плідній співпраці університету з Харківським РЦОЯО, подякував колегам за інформаційну підтримку та ефективну допомогу абітурієнтам Сумської області.

Про особливості реєстрації на НМТ присутніх поінформувала методист ХРЦОЯО Валерія ХАНІКОВА. Вона зосередилась на тому, які потрібно подавати документи, етапах реєстрації, роботі персонального кабінету вступника тощо.

Інформацію про вступну кампанію 2023 року учасникам зустрічі надав директор департаменту доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи СумДУ Юрій МЕРЗЛЯКОВ. Він також порадив абітурієнтам, обираючи заклад вищої освіти для навчання, звертати увагу на рейтинги університету, адже це гарантує отримання якісної освіти.

Усі присутні мали змогу поставити питання спікерам заходу та уточнити деталі щодо різних аспектів вступної кампанії 2023 року.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]