Дата публікації:
14 квітня 2023
Кількість переглядів:
440
Аудіоверсія:
Поділитися:

Розпочалося чергове засідання вченої ради Сумського державного університету 13 квітня з урочистої процедури вручення дипломів переможцям рейтингу структурних підрозділів за підсумками 2022 року. Результати рейтингу оприлюднені на сайті СумДУ  21 березня 2023 року.

Про стан забезпечення якості підготовки фахівців та розвитку наукової діяльності у Навчально-науковому інституті права присутніх поінформував директор Анатолій КУЛІШ.

Він зазначив, що за напрямом освітньої діяльності у 2022 році було проведено перший набір здобувачів вищої освіти за ОП «Середня освіта. Історія», кафедрою кримінально-правових дисциплін та судочинства підготовлено документи для отримання ліцензії на провадження освітньої діяльності за освітньо-професійною програмою «Правоохоронна діяльність» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти,  у червні 2023 року відбудуться перші випуски бакалаврів освітніх програм «Міжнародне право» та «Історія».  В інституті працює юридична клініка, де студенти спеціальностей «Право» та «Міжнародне право» надають безоплатну правову допомогу незахищеним верствам населення. Досягнення за напрямом наукової діяльності ННІ права підтверджуються показниками надходження коштів за виконання договорів і грантів, зростанням кількості залучених до цієї роботи штатних науково-педагогічних працівників, а також здобувачів вищої освіти, публікаційною активністю у виданнях, що індексуються базами даних Scopus та WoS.

У ході обговорення було відзначено потужний кадровий потенціал, про що свідчать результати участі викладачів інституту в університетських конкурсах, високий, за оцінюванням здобувачів вищої освіти, показник якості організації освітньої діяльності за навчальними дисциплінами. Інститутом забезпечується високий рівень працевлаштування випускників, значна увага приділяється національно-патріотичному вихованню.

Водночас, було вказано на недостатнє залучення до участі в навчальному процесі іноземних фахівців та на відсутність освітніх програм англійською мовою, перш за все, за спеціальністю «Міжнародне право». Зокрема, на доцільності їх створення, з урахуванням інтеграції України у світовий освітній простір, акцентував увагу у своєму виступі ректор СумДУ Василь КАРПУША. Він подякував навчально-науковому інституту права за плідну роботу, побажав подальших досягнень, зокрема, входження до галузевих міжнародних рейтингів.

Голова вченої ради Анатолій Васильєв також відзначив системну роботу ННІ права з різних напрямків діяльності, підкреслив, що інститут націлений на успішність, зазначив, що маркером якості підготовки фахівців стане проходження єдиного державного кваліфікаційного іспиту за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право».

Також вчена рада на черговому засіданні затвердила:

  • Положення про кваліфікаційну роботу здобувача вищої освіти Сумського державного університету.
  • Положення про Наглядову раду Сумського державного університету (версія 02).
  • Правила прийому до Сумського державного університету в 2023 році та правила прийому до відокремлених структурних підрозділів.

Крім того, було прийнято рішення про перейменування кафедри іноземних мов на кафедру іноземних мов та лінгводидактики, схвалено кандидатури на призначення державних стипендій для видатних діячів науки, прийнято ряд рішень з підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів, надано рекомендації до видання наукових та навчально-методичних видань.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]