Дата публікації:
22 квітня 2023
Кількість переглядів:
2502
Аудіоверсія:
Поділитися:

22 квітня в Сумському державному університеті відбувся День відкритих дверей. Знайомство учнів 10-11 класів, студентів коледжів та батьків абітурієнтів із СумДУ відбувалося на базі головного кампусу університету, офлайн.

Захід був надзвичайно насиченим різноманітними активностями. В холі головного корпусу розміщувалися інформаційні куточки факультетів та інститутів, де майбутні абітурієнти могли отримати повну інформацію про доступні спеціальності та освітні програмами, а також познайомитися з можливостями дистанційної форми навчання. Окрім цього для гостей Дня відкритих дверей були організовані цікава розважальна програма, майстер-класи, караоке, сюрпризи, вікторини, ігри, розіграші подарунків, а ще – екскурсії локаціями університету.

Під час офіційної частини заходу до школярів та їх батьків звернувся ректор СумДУ Василь КАРПУША. Він підкреслив, що головна мета сьогоднішнього дня – дати можливість майбутнім абітурієнтам на власні очі побачити СумДУ з середини.

«Ми пишаємося нашим університетом. Ми вибудовували його багато років, і сьогодні – це провідний університет України з наукової точки зору. Не випадково наш колега став заступником Міністра освіти й науки України. У нас найбільша спортивна база, прекрасний культурно-мистецький центр, що забезпечує позанавчальну діяльність на будь-який смак. Тож на тих, хто вибере наш університет, чекає активне, насичене й справді унікальне студентське життя».

Про правила прийому, обсяги бюджетних місць, особливості вступної кампанії 2023 року присутнім розповів директор департаменту доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи СумДУ Юрій МЕРЗЛЯКОВ.

Для абітурієнтів, котрі перебувають за межами Сум, була організована онлайн-трансляція заходу.

Після завершення офіційної частини школярі, студенти коледжів та батьки мали можливість окремо поспілкуватися з представниками факультетів та інститутів, поставити додаткові запитання, а також – відвідати навчальні аудиторії різних кафедр.

Цьогоріч День відкритих дверей зібрав рекордну кількість відвідувачів за останні роки – гості ледь помістилися в актовій залі, що свідчить про значну зацікавленість молоді в навчанні у СумДУ.

Про бажання вступати до СумДУ говорять і юні гості заходу:

«Я давно обрала для себе Сумський державний університет. Але сьогодні після того, як побачила його матеріально-технічну базу та поспілкувалася з викладачами, захотіла вступити сюди ще більше», – зазначила відвідувачка Дня відкритих дверей, учениця 10-го класу Олександра.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]