Дата публікації:
24 квітня 2023
Кількість переглядів:
546
Аудіоверсія:
Поділитися:

24 квітня на базі Сумського державного університету відбулась пресконференція щодо особливостей складання національного мультипредметного тесту в 2023 році.

Спікери пресконференції: директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр СИДОРЕНКО, директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА, перший проректор СумДУ Сергій ЛЄОНОВ.

Олександр СИДОРЕНКО розповів учасникам заходу про основні відмінності цьогорічного НМТ від попереднього, зокрема, поділився порадами щодо того, як обрати третій предмет, акцентував увагу, що абітурієнтові варто зважати на правила прийому обраного ЗВО, а також обирати той предмет, із якого він має найкращі знання.

За словами Олександра СИДОРЕНКА, на сьогодні найбільше вступників обрали третім предметом історію України, але відсоткове співвідношення варіюється в залежності від області.

Однією з тем обговорення стали вимоги до облаштування тимчасових екзаменаційних центрів в Україні, а саме – наявність укриття та резервного джерела електричного струму. Також директор ХРЦОЯО повідомив, що можливість скласти НМТ є і в тих, хто перебуває за кордоном, центри тестування відкриваються більш ніж в 30 країнах.

«Харківським регіональним центром, департаментом освіти і науки, керівниками закладів вищої освіти, які готові приймати абітурієнтів, вже виконана майже вся підготовча робота. І ми зробимо все, що від нас залежить, щоб, по-перше, забезпечити безпеку абітурієнтів, по-друге, надати їм можливість отримати ту оцінку, яка відповідає їхньому обсягу знань на момент тестування», – підсумував Олександр СИДОРЕНКО.

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]