Дата публікації:
24 квітня 2023
Кількість переглядів:
872
Поділитися:

24 квітня в Сумському державному університеті відбулося засідання Наглядової ради під головуванням президента Національної академії педагогічних наук України Василя КРЕМЕНЯ.

Члени Наглядової ради заслухали звіт ректора СумДУ Василя КАРПУШІ про підсумки роботи університету в 2022 році та про основні завдання на 2023 рік.

Серед основних здобутків минулого року керівник відзначив зміцнення позицій СумДУ в міжнародних і національних рейтингах, успішну освітню, науково-дослідну та міжнародну діяльність, активну позанавчальну роботу.

У виступах представники Наглядової ради акцентували увагу на значному розвитку освітньої й наукової діяльності університету, фінансовій успішності та виконанні соціальної місії.

Заступник голови Наглядової ради СумДУ, народний депутат України Ігор МОЛОТОК зазначив, що, незважаючи на складні умови воєнного часу, Сумський державний університет тримає високу планку і щодо формування контингенту здобувачів освіти, і щодо розробки наукових проєктів, у тому числі затребуваних у воєнний час.

За словами Дениса ГРИНЬОВА, члена Наглядової ради, керівника освітніх програм EPAM в Україні, СумДУ є прикладом успішності та інноваційності, подякував керівництву університету, особисто ректору Василю КАРПУШІ, за плідну співпрацю в ІТ-напрямку.

Члени Наглядової ради обговорили питання, що потребують вирішення на державному рівні, зокрема, щодо запровадження регіонального коефіцієнту при вступі до університетів, що знаходяться в прикордонних до рф областях, а також запровадження мотиваційних важелів для вступу на спеціальності, фахівці з яких будуть затребувані в повоєнній відбудові країни: інженерного, будівельного напрямку тощо.

Сучасним, потужнім осередком науки, освіти, інновацій та позанавчальної діяльності назвав Сумський державний університет голова Наглядової ради Василь КРЕМЕНЬ, наголосивши, що ключем до успіху СумДУ є його системний і комплексний розвиток.

Василь КРЕМЕНЬ відзначив потужні освітні програми, наукові проєкти, спортивну інфраструктуру, соціальну і громадську роботу, наголосивши, що тут виховують щирих патріотів України, багато з яких зараз стали на її захист, прославляють рідну державу реальними справами.

За підсумками засідання члени Наглядової ради одноголосно схвалили роботу Сумського державного університету. Також у проєкт рішення були внесені пропозиції до центральних органів влади  щодо відзначення 75-річчя університету та підтримки ЗВО, що знаходяться у прифронтовій зоні.

Довідково. Наглядову раду Сумського державного університету створено відповідно до Закону України «Про вищу освіту» для сприяння у розв’язанні перспективних завдань розвитку університету, залученню фінансових ресурсів для забезпечення його діяльності з основних напрямів розвитку і здійснення контролю за їхнім використанням, ефективної взаємодії університету з державними органами та органами місцевого самоврядування, науковою громадськістю, суспільно-політичними організаціями та суб’єктами господарської діяльності в інтересах розвитку та підвищення якості освітньої діяльності і конкурентоспроможності, здійснення громадського контрою за його діяльністю тощо. Склад Наглядової ради СумДУ оприлюднений на сайті.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]