Дата публікації:
28 квітня 2023
Кількість переглядів:
487
Аудіоверсія:
Поділитися:

З 21 по 27 квітня на базі Вроцлавської Політехніки (Польща) відбулась зустріч представників семи університетів України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти України та альянсу «Unite!» в рамках проєкту «Зелені стандарти для українських університетів».

 Від Сумського державного університету до зустрічі долучилися начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО та начальник відділу бенчмаркінгу та статистики Денис СМОЛЕННІКОВ.

Упродовж тижня проходили різні заходи: семінари, тренінги, організовані в рамках проєкту «Зелені стандарти для українських університетів», що реалізується за фінансування Національного агентства академічних обмінів (Польща). Проєкт розпочався в січні 2023 року, щоб підтримати українську академічну спільноту шляхом залучення українських партнерів до регулярних заходів в рамках Альянсу Європейських університетів «Unite!». Вроцлавська Політехніка є лідером Альянсу за цим напрямом.

Найважливішим завданням проєкту є розробка зелених стандартів для українських університетів в освітній і дослідницькій діяльності з метою сприяння розвитку сталого, енергоефективного та екологічно чистого функціонування університетських кампусів. Серед інших завдань: розробка моделі зеленого кампусу, запровадження і поширення стандартів та цінностей, які сприятимуть швидшому відновленню та подальшій європейській інтеграції нашої країни.

Проєкт «Зелені стандарти для українських університетів» передбачає вивчення кращих європейських практик від партнерів з Австрії, Німеччини, Італії і Польщі, розробку та пілотування зелених стандартів, організацію підвищення кваліфікації та академічної мобільності для студентів і викладачів.

Велика подяка нашим польським друзям за багаторічну підтримку, чудовий прийом, продуктивну роботу, перспективні плани нових наукових проєктів та академічної мобільності.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]