Дата публікації:
30 квітня 2023
Кількість переглядів:
370
Аудіоверсія:
Поділитися:

29 квітня на базі кампусу навчально-наукового медичного інституту Сумського державного університету відбувся День відкритих дверей. Гостями заходу стали учні 10-11 класів загальноосвітніх шкіл, студенти медичних коледжів, а також батьки майбутніх абітурієнтів.

Розпочався захід організаційними зборами в одній із лекційних аудиторій. Директор навчально-наукового медичного інституту Андрій ЛОБОДА розповів присутнім про спеціальності медичного профілю, яким навчають у СумДУ, про правила прийому й особливості вступної кампанії в 2023 році, наголосив, що мінімальний конкурсний бал для вступу на бюджет на спеціальності «Медицина» і «Стоматологія» цього року становить 150, а не 130, як на інші спеціальності. Він також зазначив, що освітньо-професійна програма «Медицина» другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 222 «Медицина» має сертифікат про міжнародну акредитацію, що засвічує високу якість підготовки фахівців відповідно до міжнародних стандартів і визнання дипломів випускників за  кордоном.

Окрім інформації, що стосується навчання, директор НН МІ розповів гостям про наукову та позанавчальну діяльність, запевнив, що будучи студентом інституту, кожен матиме змогу зануритися в активне студентське життя. Розповів про додаткові можливості, які надає університет.

Окрім офіційної частини на відвідувачів Дня відкритих дверей чекали майстер-класи з базової підтримки життя та кінезіотейпування, а також екскурсії локаціями кампусу медичного інституту.

Зокрема, майбутні абітурієнти та їхні батьки відвідали кафедру фізіології і патофізіології з курсом медичної біології, де всі бажаючі могли пройти тест на визначення групи крові, поспостерігати за дослідом, що демонструє реакції нервової системи. На кафедрі морфології гості відвідали анатомічний музей, ознайомилися з особливостями препарування фізичного тіла та проведення лапароскопічних операцій. Окрім цього гості дня відкритих дверей побували в бібліотеці інституту, на кафедрах громадського здоров’я, стоматології та кафедрі біофізики, біохімії, фармакології та біомолекулярної інженерії. Під час екскурсії відвідувачі мали змогу поспілкуватися із викладачами та студентами різних спеціальностей, поспостерігати за навчальним процесом та оцінити, наскільки вони готові до навчання в медичному закладі освіти.

Відвідувачі були вражені матеріально-технічною базою інституту, цікавими дослідами та можливістю власноруч виконати деякі медичні маніпуляції.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]