Дата публікації:
01 травня 2023
Кількість переглядів:
1016
Аудіоверсія:
Поділитися:

Серед захисників України, яких на черговому засіданні сесії Сумської міської ради 26 квітня було удостоєно звання «Почесний громадянин м. Суми» (посмертно), 3 випускників Сумського державного університету: Максим БАЗІН, Костянтин КЛОЧКО і Євген МАРКАРОВ.

Почесні звання загиблим Героям присвоєно за особисту мужність, героїзм, незламність духу, виявлені під час оборони міста Суми від російських загарбників з перших днів вторгнення та захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Максим БАЗІН – випускник медичного інституту 2008 року, 11 років працював завідувачем рентгенівського відділення Сумського обласного діагностичного центру, загинув під Бахмутом 23 лютого цього року, переправляючи поранених до санітарного посту, через рік після того, як добровольцем пішов на фронт.

Костянтин КЛОЧКО у 2006 році закінчив фізико-технічний факультет (нині – факультет електроніки та інформаційних технологій). Жив і працював у Сумах. З початком повномасштабного вторгнення вступив до лав тероборони і загинув у перші дні агресії, намагаючись зупинити колону російської техніки на підступах до обласного центру.

Євген МАРКАРОВ – випускник 2006 року факультету економіки і менеджменту (зараз – навчально-науковий інститут бізнесу, економіки і менеджменту). У роки навчання був активним учасником культурно-мистецького центру університету. Після закінчення організував власну репетиційну студію. Він був відомим у Сумах звукорежисером, актором, письменником. З початком ворожого вторгнення Євген став на захист країни. Спершу долучився до лав тероборони, потім пішов у Збройні Сили України, служив у штурмовому батальйоні. Загинув 18 лютого цього року на Донеччині, внаслідок ворожого штурму.

Вічна пам'ять Героям – захисникам України!

 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]