Дата публікації:
10 травня 2023
Кількість переглядів:
490
Аудіоверсія:
Поділитися:

Про важливість утворення Альянсу українських університетів, представники яких 10 травня підписали Меморандум про співпрацю, висловився ректор Сумського державного університету Василь КАРПУША.

«Сумський державний університет є членом 25 міжнародних організацій, у т.ч. Міжнародної та Європейської асоціації університетів. Але, як не дивно, в Україні практично відсутні практики утворення дієвих вітчизняних університетських спільнот. Університети природньо конкурують на абітурієнтському полі і у непоодиноких випадках саме така конкуренція є причиною «хутірської» політики університетів. Як наслідок – втрачають можливості формування скілів успішності  насамперед майбутні випускники – ті, хто будуть заліковувати рани війни та будувати сучасну європейську Україну. 

Запрошення нашого університету до кола засновників Альянсу було сприйнято як вкрай необхідний і актуальний  крок змін, насамперед, у механізмах та принципах комунікації між університетами. Для СумДУ велика честь бути у колі саме цих університетів, кожен з яких має свій напрацьований роками успішний досвід в освітньо-наукової сфері. Відкритість університетів в обміні кращими практиками, налаштованість світової спільноти сприяти модернізації та відновленню України – все це вимагає від університетів бути інноваційними агентами змін як на регіональному, так і на загальнодержавному рівнях» – зазначив ректор СумДУ Василь КАРПУША.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]