Дата публікації:
15 травня 2023
Кількість переглядів:
497
Поділитися:

Керівник Центру досліджень регіональної безпеки Сумського державного університету, старший викладач кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Микола НАЗАРОВ взяв участь у міжнародній конференції Lennart Meri Conference, що відбулась 12 травня у Таллінні.

Микола Назаров став одним із співавторів доповіді «Як росія готувалася до війни», представленої на конференції. У звіті розглядається підготовка рф до її повномасштабного вторгнення в Україну: підготовчі процеси всередині рф, в самій Україні, у світовій інформаційній сфері та в побудові відносин із Китаєм. Співавторами доповіді виступили голова комітету оборони Парламенту Естонії Калев СТОІЧЕСКУ, старший консультант Програми Росії та Євразії Chatham House Гілс КЕЙР, директор із досліджень організації Garnaut Global Метью ДЖОНСОН.

У своїй частині доповіді, яка стосувалася внутрішньополітичної ситуації в Україні та інструментів впливу рф, Микола Назаров зосередив увагу на комплексному підході країни-агресора до дестабілізації ситуації в Україні. Детально проаналізовані політичні, ідеологічні, військові, безпекові та інформаційно-психологічні операції, які з різним ступенем успішності використовувалися проти України. Також автор показав контрзаходи, які здійснювала Україна, та дав оцінку ефективності таких дій.

Під час презентації відбулася змістовна розмова щодо матеріалу доповіді з американським дипломатом, професором університету Stanford Майклом МАКФОЛОМ. Маючи досвід роботи радником з питань національної безпеки Президента Барака Обами та Послом США в рф, дослідник високо оцінив доповідь та надав цінні ідеї для подальших досліджень. Також професор МАКФОЛ зацікавився можливістю проведення серії лекцій для студентів Сумського державного університету.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]