Дата публікації:
18 травня 2023
Кількість переглядів:
736
Поділитися:

18 травня у Сумському державному університеті відбувся захід «Робимо імерсивні технології навчання доступними» для представників загальноосвітніх навчальних закладів міста Суми.

Захід реалізується в рамках проєкту «Accelerate» за підтримки програми ЄС Еразмус+. Мета – представити інноваційні методології електронного навчання (з використанням технологій доданої та віртуальної реальності), практичні інструменти, платформи та ресурси, підготовлені провідними фахівцями з Великобританії, Ірландії, Польщі і України.

Захід передбачав теоретичну та практичну складові. Учасники мали нагоду ознайомитися з актуальними напрямами розвитку навчального процесу в Європейському освітньому просторі, підвищити власну кваліфікацію в галузі імерсивних технологій навчання, здобути власний практичний досвід роботи з такими технологіями.

У вітальному зверненні до учасників заходу ректор СумДУ Василь КАРПУША зосередив увагу на розвитку імерсивних технологій в університеті. Він підкреслив, що займатися розробками в цій сфері науковці СумДУ почали задовго до ковіду та повномасштабної війни.

«Такі технології важливі не лише для вищої освіти, але й для освіти в цілому. Ми вже пережили коронавірус, переживаємо воєнний стан, і бачимо, що очне навчання не завжди є можливим. Технології віртуальної і доповненої реальності, які ми сьогодні презентуємо, мають великі освітні можливості. За ними – майбутнє», - наголосив Василь КАРПУША.

Із етапами виконання проєкту й напрацюваннями в сфері віртуальної та доповненої реальності учасників заходу познайомив директор організаційно-методичного центру технологій електронного навчання СумДУ, тематичний керівник проєкту «Accelerate» Юрій ЗУБАНЬ.

Відповідно до програми заходу відбулося онлайн-привітання учасників представниками з університетів-партнерів проєкту з Великобританії, Ірландії, Польщі та України, перегляд ознайомчих відео щодо імерсивних технологій в навчанні та напрацювань СумДУ в рамках проєкту Accelerate програми ЄС Еразмус+, презентовано імерсивні технології та рішення, що впроваджуються в освітньому процесі університету.

По завершенню заходу всі учасники отримали сертифікати міжнародного зразка.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]