Дата публікації:
19 травня 2023
Кількість переглядів:
751
Поділитися:

17 травня на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся V Всеукраїнський фестиваль інновацій «ІТ-рішення, що змінять Україну».

На заході було представлено понад 50 ІТ-проєктів, що посприяють перемозі України і допоможуть у її відбудові.

Команда розробників Сумського державного університету презентувала на фестивалі роботизований наземний комплекс Safer і, за рішенням високоповажного журі, здобула 1 місце.

У складі команди СумДУ – представники кафедри комп’ютеризованих систем управління факультету електроніки та інформаційних технологій: завідувач кафедри Петро ЛЕОНТЬЄВ, студент 4 курсу Денис СТРИЖЕНОК, аспірант Олександр ЛЕВКОВСЬКИЙ та випускник Олександр КНИШ.

«Уперше брав участь у заході такого формату. Цікаво було презентувати проєкт, за обмежений час охарактеризувати його технічні можливості, розповісти про всі деталі. Дуже приємно, що наш проєкт переміг. Це підтверджує актуальність, ефективність і вагомість нашої розробки», - зазначив Денис СТРИЖЕНОК.

Переможці фестивалю сподіваються, що їх інноваційне рішення буде корисним для наших захисників і стане внеском в загальну перемогу України.

Фестиваль відбувся за підтримки Міністерства освіти і науки України. Його організатори: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Науковий парк КНУ імені Тараса Шевченка, Бізнес-школа КНУ, Global Innovation through Science and Technology (GIST), Український фонд стартапів, Європейська мережа підприємств Україна (Enterprise Europe Network Ukraine).

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]