Дата публікації:
19 травня 2023
Кількість переглядів:
479
Поділитися:

Щиро вітаю багаточисельну спільноту викладачів, науковців, аспірантів, докторантів, студентів і всіх співробітників Сумського державного університету з професійним святом – Днем науки!

Наука, глибинність та глобальність наукових досліджень, різноманітність і багатогранність наукових напрямків, показник практичного впровадження результатів  – визначальні фактори, що забезпечують закладу вищої освіти успішність і розвиток.

Для Сумського державного університету – це 75 років невпинного, поступального руху, підкріпленого знаковими досягненнями. Попри «молодий» для університету вік, СумДУ – серед лідерів університетської науки й освіти України. Він посів перше місце серед вітчизняних ЗВО та вперше увійшов до переліку 500 кращих університетів світу згідно з рейтингом World University Rankings від авторитетного міжнародного агентства у галузі вищої освіти – Times Higher Education (2022 рік).

Усупереч усім складнощам, спричиненим військовою агресією, наші учені продовжують активну науково-дослідну роботу, працюючи над проєктами різної тематики. При цьому, з кожним роком збільшується обсяг коштів, спрямованих на забезпечення наукової діяльності. Торік ця сума склала понад 90 млн грн. І, сподіваємось, що позитивна динаміка продовжиться.

Наші вчені виграють вагомі міжнародні гранти, отримують замовлення на проведення наукових досліджень і розробок від відомих українських і міжнародних компаній, стають лауреатами престижних премій. І що важливо: в університеті виховується перспективна молода еліта науковців. Підтвердження цьому – результати чергового конкурсу проєктів молодих вчених. У 2022 році СумДУ вже 7-й раз поспіль виборов найбільшу кількість проєктів-переможців серед усіх ЗВО України.

Шановні колеги!

Висловлюю щиру вдячність за вашу натхненну і відповідальну працю, за здобутки, якими пишаємося, за інноваційні проєкти, що утверджують СумДУ як потужний науково-дослідницький центр.

Бажаю вам, шановні творці науки СумДУ, міцного здоров’я, невичерпної енергії та творчого натхнення на втілення важливих, цікавих і корисних проєктів, підкорення нових професійних вершин, зичу вагомих здобутків на благо рідного університету і нашої найкращої в світі, вільної і незалежної України!

Наші здобутки на науковому фронті – внесок в перемогу України!

Зі святом!

З повагою

ректор СумДУ  Василь КАРПУША.

 

 

 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]