Дата публікації:
22 травня 2023
Кількість переглядів:
888
Поділитися:

Викладачка кафедри фізичної терапії, ерготерапії та спортивної медицини навчально-наукового медичного інституту Сумського державного університету Валентина ШЕВЕЦЬ перебуває на стажуванні з реабілітації військових в Центральному військовому госпіталі Орад-і-Гахіас в місті Сарагоса (Іспанія).

Стажування поєднується з наданням відповідного супроводу військовим ЗСУ з тяжкими пораненнями кінцівок, після політравми та тим, які перенесли післятравматичні ампутації кінцівок. Українські фізичні терапевти пройшли етап суворого відбору. До участі у програмі запрошувалися фахівці зі значним практичним досвідом, високим рівнем професійних навичок та мовної підготовки.

Лікування та реабілітація наших військових у госпіталі здійснюється за рахунок та під контролем іспанського уряду. До реабілітаційних команд включено провідних іспанських спеціалістів з фізичної терапії, лікарів, протезистів. Робота з ними є надзвичайно цінною в аспекті отримання сучасних знань та досвіду. Є чим поділитися і нашим фахівцям, зокрема йде мова про масажні техніки, кінезіотейпування. Психологічна підтримка також є якіснішою при відсутності мовного бар’єру з постраждалими воїнами.

Під час візиту до українських воїнів (сюжет на іспанському телеканалі «chanel 5») Король Іспанії Дон Філіп VI ознайомився з роботою українських реабілітологів та дав високу оцінку роботі мультидисциплінарної міжнаціональної команди, до складу якої входить представник нашої кафедри. Його величність висловив повну підтримку Україні у війні з агресором, побажав миру та найшвидшої перемоги нашої держави.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]