Дата публікації:
23 травня 2023
Кількість переглядів:
745
Поділитися:

Завідувач кафедри міжнародних економічних відносин, доктор економічних наук, професор Юрій ПЕТРУШЕНКО став лауреатом нагородної наукової премії імені Івана Виговського.

Церемонія нагородження відбувається щорічно у залі сенату Варшавського університету 22 травня, у день ратифікації Польським Сеймом Гадяцької унії між Річчю Посполитою та козацьким Військом Запорізьким 1659 року. Нагородження проходить під почесним патронатом Президента Республіки Польща. Під час церемонії було зачитано вітального листа чинного Президента Анджея Дуди.

Науковою нагородою імені Івана Виговського вшановується внесок громадян України у розвиток науки, культури та громадського життя, у формування громадянського суспільства та розбудову демократичної України – спрямованої до Європи, з урахуванням кращих традицій колишньої Республіки Польщі, а також історичних, сучасних і майбутніх взаємовідносин двох країн.

Нагороду заснували у 2014 році: Східноєвропейські студії Варшавського університету (ініціатор), провідні польські університети: Варшавський університет, Ягеллонський університет в Кракові, Університет імені Адама Міцкевича у Познані, Університет Вроцлава та чотири університети, розташовані вздовж східного польського кордону: Університет Білостока, Університет Марії Кюрі-Складовської в Любліні, Католицький університет Любліна та Університет ім. Жешовського, а також Колегіум Східної Європи та Національний інститут імені Оссолінського у Вроцлаві. У наступні роки до наукової премії приєдналися нові університети: Науково-технічний університет AGH у Кракові, Познанський технологічний університет, Варшавський технологічний університет, Вроцлавський технологічний університет, Варшавський університет природничих наук, Університет природничих наук в Гданську та ін.

Переможець отримує диплом за підписом ректорів/проректорів усіх університетів – засновників нагороди та право на наукове стажування і читання лекцій у двох університетах Польщі (де наявні наукові школи за профілем лауреата премії) протягом 2 місяців.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]