Дата публікації:
23 травня 2023
Кількість переглядів:
341
Поділитися:

У Сумському державному університеті до виконання своїх обов’язків приступили новообрані керівники органів студентського самоврядування. 23 травня відбулась їхня зустріч з ректоратом університету, на якій пбуло редставлено страгегію роботи нової команди студентських лідерів.

Як зазначив ректор СумДУ Василь КАРПУША, оскільки заклад будує філософію своєї діяльності на принципах студентоцентризму, активне залучення студентів до життя університету, є надзвичайно важливим. І в плані налагодження комунікації та співпраці між студентським активом, управлінським менеджментом і викладачами досвід Сумського державного університету є успішним.

Новообраний студентський ректор Асен АЛЕКСАНДРОВ, студент навчально-наукового медичного інституту, представив свою команду: студентських проректорів за напрямками, а також лідерів студентського самоврядування з інститутів та факультетів університету, окреслив функціональні напрямки діяльності кожного члена студентського ректорату.

У рамках зустрічі представники нової команди ОСС повідомили про плани і проєкти своєї роботи з різних напрямків: наукового, соціального, культурно- і спортивно-масового, профорієнтаційного, інформаційного, кіберспортивного, патріотично-виховного. Деякі традиційні проєкти будуть продовжені, деякі планується модернізувати. Також нова команда пропонує до реалізації нові ідеї. Серед них – започаткування брейн-рингів з метою популяризації рідної мови і літератури та розширення знань з історії України.

Представники адміністративного ректорату університету побажали лідерам студентського самоврядування успіхів, креативних ідей, запевнили у підтримці їхніх корисних і практичних ініціатив, а також озвучили низку пропозицій і побажань щодо діяльності новообраного студентського активу. Зокрема, проявляти більше ініціативи під час прийняття управлінських рішень колегіальними органами університету, до складу яких входять і студентські лідери, зосередитися на налагодженні системної комунікації студентського ректорату зі здобувачами освіти, оперативно реагувати на запити і потреби студентства. Крім того, на зустрічі було акцентовано увагу на необхідності активізації участі здобувачів освіти в опитуваннях, що проводяться університетом, і є однією з ключових ланок у системі формування якості освіти в СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]